De functie van… Merel

De functie van... Merel

Merel / / Assistent-manager Daalder*

Het belangrijkste ingrediënt van Daalder Culinair? Onze mensen. En juist daarom laten we ze graag eens zelf vertellen over wat ze doen. Dit keer: Merel, assistent-manager Daalder*.

Wie ben je? En wat doe je hier allemaal?
Alles! (lacht) Nee, ik werk hier sinds vorig jaar als assistent-manager. In die rol zorg ik er vooral voor dat het restaurant goed loopt, samen met Raoul. Dat iedereen weet wat ‘ie moet doen en waar ‘ie wanneer moet zijn. En dat iedereen alle informatie heeft om dat te doen.

Wat sprak je aan in Daalder dat je hier besloot te solliciteren?
Ik wilde heel graag bij een zaak met een Michelinster werken. Dus ik heb op verschillende plekken gesolliciteerd. Maar vaak zijn die restaurants toch wat stijfjes. En dat ben ik helemaal niet! Hier gaat het echt om de kwaliteit, maar als je die kwaliteit levert op een manier die niet helemaal de etiquette volgt dan is dat ook goed. Iedereen mag zichzelf zijn. Er is minder afstand tussen ons en de gasten. De mensen die hier komen zijn ook heel divers.

Op welke manier dan?
Hier komen mensen die elke week in een sterrenrestaurant eten, toeristen die online gewoon naar de duurste restaurants van de stad zoeken, maar we hebben ook gasten die nog nooit bij een sterrenzaak aten en daar maanden voor gespaard hebben omdat ze iets willen vieren. Die diversiteit is zo leuk. Veel mensen vinden het ook fijn dat je hier niet helemaal in driedelig pak hoeft te gaan zitten. Ze kunnen gewoon zichzelf zijn, terwijl ze wel op hoog niveau eten en diezelfde service krijgen.

Wat maakt je baan zo leuk?
Het is heel veelzijdig. Je bent niet elke dag alleen maar restaurantje aan het spelen. Dan is er weer een valentijnsdiner voor honderd mensen. Dan weer Edelwise. Maar ik vind het ook leuk dat de organisatie je veel ruimte geeft. We werken hier echt vanuit het principe: ‘Waar ben jij goed in? Ga dat doen! En als het niet goed is, dan hoor je het wel.’ Daalder Culinair is hard aan het groeien. En ik heb het gevoel dat ik hier heel erg kan meegroeien.

Waar ben jij heel goed in?
In het organisatorische. Dat je alle juiste mensen op de juiste plek zet en dat het dan loopt – ook als je net wat minder personeel hebt. Dat! Ik vind inwerken ook een van de leukste dingen om te doen. Dat je iemand echt kan laten doen waar zij goed in zijn.

Wat zou je hier nog willen bereiken?
Ik vind het leuk dat we nu met zijn allen weer verder aan het bouwen zijn. En ik vind het heel leuk om te zien dat we steeds sterker worden. Het zou mooi zijn als we vanuit daar werken richting – misschien wel – die tweede ster. Maar ik hoop vooral een nog sterker team te bouwen hier.

Ook werken bij Daalder*?

Bekijk de vacatures of stuur een open sollicitatie.

Daalder Culinair

Postjesweg 1

1057 DT Amsterdam

020-8200928

info@daalderculinair.com

Deze website gebruikt cookies en gebruikt jouw persoonlijke data om het gebruikersgemak te verbeteren.