Over Daalder Culinair

Daalder Culinair is een Amsterdamse horecagroep die mensen, ideeën, smaken en stijlen samen wil brengen in uiteenlopende horecaconcepten. Dat zakelijk gezelschap, die verstokte foodies én het uitgaanspubliek dat wil knallen – allemaal vinden ze hun plek bij Daalder Culinair. Daalder Culinair innoveert en verbindt onder leiding van Frans van Dam en Dennis Huwaë.

Frans en Dennis werken sinds 2016 samen in restaurant Daalder*. Aan de Lindengracht combineren ze fine-dining met een laagdrempeligheid die past bij hun thuis in de Jordaan. Daalder is tafelen op sterrenniveau, zonder de bijbehorende plechtige sfeer en stijve bediening. 

In 2018 ontvangt Dennis voor zijn werk in Daalder de titel 'Talentvol Chef 2018' van Gault Millau. En sinds 2019 staat het restaurant met 16 van de 20 punten in de gids van hetzelfde Franse instituut. In maart 2021wordt Daalder onderscheiden met zijn eerste Michelinster. Met de ambitie voor meer. 

In 2019 voegt het team evenementenlocatie Het Sieraad en restaurant Edel toe aan hun portfolio. In juni 2021 opent Daalder Dark Kitchen, een productiekeuken in Bussum waar Daalder met een eigen team van chefs catering verzorgt en de productie van dinnerboxen draait – voor Thuis met Daalder en andere merken. Onder de overkoepelende titel Daalder Culinair willen de culinaire grensverleggers zo constant innoveren en samenbrengen met bijzondere horecaconcepten.

Signature dish daalder
Signature dish daalder

Over Dennis Huwaë

Hij mocht zijn loopbaan in de horeca dan als tiener bij McDonalds beginnen, Dennis Huwaë (1984) kookte zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**.

Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationaal streetfood. Uit de wens om altijd de beste te zijn, verlegt Huwaë constant zijn eigen grenzen. Als chef en als ondernemer. "Ik moet elke dag een stapje beter. Voor de mensen om me heen, voor mezelf, en voor de stad. Mooie dingen maken en Amsterdam culinair op de kaart zetten – dat is wat ik wil. Amsterdam moet de culinaire hotspot van de wereld worden. Als wij daar onderdeel van kunnen zijn zou ik dat fantastisch vinden." Dennis Huwaë


Awards

The Best Chef Award
Plaats 64 in World’s Top 100 Chefs

Gault Millau
Talentvol Chef 2018

Michelin
Daalder*, Michelin Gids 2020

Daalder Culinair

Postjesweg 1

1057 DT Amsterdam

020-8200928

info@daalderculinair.com

Deze website gebruikt cookies en gebruikt jouw persoonlijke data om het gebruikersgemak te verbeteren.