De functie van… Heleen

De functie van... Heleen

Heleen / / Restaurantmanager Daalder Atelier

Het belangrijkste ingrediënt van Daalder Culinair? Onze mensen. En juist daarom laten we ze graag eens zelf vertellen over wat ze doen. Dit keer: Heleen, de restaurantmanager van Daalder Atelier.

Oké. Vertel eens. Wat houdt je functie precies in?
Ik ben verantwoordelijk voor het hele restaurant in de Jordaan. Van inkoop tot het personeel. Ik regel alles wat nodig is om Daalder Atelier te laten draaien.

Hoe ben je in die rol terechtgekomen?
Ik heb bijna altijd in de horeca gewerkt. Tot ik naar Spanje verhuisde. Ik ging wonen in Valencia en werken in de Sales. Ik wilde dat gewoon eens proberen! Even helemaal iets anders en de horeca uit. Mijn oude chef kwam na een paar maanden langs tijdens zijn vakantie in Spanje. Ik kon niet anders dan toegeven: Ik miste het zo! Via hem ben ik met Dennis in contact gekomen, waardoor ik nu hier bij Daalder Atelier sta.

Wat maakt Daalder Atelier zo’n leuke plek om te werken?
Ik heb toen ik bij Daalder Culinair begon eerst nog bij Daalder aan de Postjesweg gestaan. Het is leuk dat we daar echt voor het allerhoogste niveau gaan, zonder stijfjes te gaan doen. Dennis gaat altijd voor kwaliteit, maar iedereen moet zich ook thuis voelen. Je kan bij Daalder zijn wie je bent. Daalder Atelier heeft dat ook, maar de sfeer past daar net beter bij mij. Zo in de Jordaan voelt het net wat meer cosy.

Want wat is het verschil tussen Daalder en Daalder Atelier?
Daalder is groot en levendig met housemuziek en neonlichten – en met die Michelin-ster natuurlijk. Er gebeurt superveel! In ons atelier is het was knusser. Het voelt haast alsof onze gasten hier als vrienden langskomen. We kunnen als team daardoor ook iets dichterbij komen. Dat vind ik leuk!

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt mogen doen?
Het Ajax Gala was heel tof! We verzorgden het hele diner in het stadion voor allemaal bekende voetballers. Voor catering verplaatsen we het complete restaurant naar een andere plek. Waar we ook zijn, we willen altijd op hetzelfde niveau koken. Maar buiten dat soort dagen om blijft het het allerleukst om het gewoon elke avond met het team weer voor elkaar krijgen. Dat blijft eigenlijk het mooiste.

Wat zou je in deze rol nog willen bereiken?
Het is natuurlijk Dennis zijn droom om hier in de Jordaan met Daalder Atelier een ster te halen. Ik zou daar zo graag onderdeel van zijn! Samen met dit team. Het is nog hard werken, maar ik zou het zo tof vinden als dat lukt.

Wat is het leukste aan jouw baan?
Het klinkt misschien gek, maar het opbouwen van een sterk team vind ik zo leuk! Zorgen dat iedereen gemotiveerd is en alles heeft wat nodig is. Onze samenwerking als team is zo sterk. We hebben zoveel voor elkaar over. We helpen elkaar echt. Als wij met de bediening in de zeik lopen, dan helpt het keukenteam gewoon mee. Dát maakt ons goed. Soms zit je in de voorbereiding even met je handen in het haar. Maar als om half 6 de gasten komen, dan doet het er niet meer toe wat daarvoor gebeurd is.

Ook werken bij Daalder Atelier?

Bekijk de vacatures of stuur een open sollicitatie.

Daalder Culinair

Postjesweg 1

1057 DT Amsterdam

020-8200928

info@daalderculinair.com

Deze website gebruikt cookies en gebruikt jouw persoonlijke data om het gebruikersgemak te verbeteren.