De functie van… Folker

De functie van... Folker

Folker / / Head of Events Het Sieraad

Het belangrijkste ingrediënt van Daalder Culinair? Onze mensen. En juist daarom laten we ze graag eens zelf vertellen over wat ze doen. Dit keer: Folker, head of events voor Het Sieraad.

Hey Folker. Vertel: wat doe jij nou heel de dag?
Dat is eigenlijk heel breed. Ik ben verantwoordelijk voor alle publieksevenementen van Het Sieraad. Ik kwam hier ooit binnen als eventprogrammeur, maar al snel merkten we dat er behoefte was aan meer dan alleen het programmeren van evenementen. Dus zo is mijn rol gegroeid. Eigenlijk kan je wat ik doe opdelen in drie takken: marketing, programma en operationeel. Onder operationeel valt bijvoorbeeld de eventmanager. Maar ook de op- en afbouw van een evenement, de hele beleving in Het Sieraad voor bezoekers van feesten, maar ook praktische dingen als security. Programma focust op wie we boeken en met welke artiesten we samenwerken. En marketing is – uiteraard – de promotie daarvan. Ik ben eindverantwoordelijk voor al die drie takken.

Hoe is je team nu dan opgebouwd?
Toen ik eindverantwoordelijk werd, had ik voor veel belangrijke dingen zelf geen tijd meer. Als je je als locatie met een eigen programmering wil onderscheiden, dan heb je daar alleen al een fulltime-functie aan. Dan moet je actief gaan zoeken: feesten af, nieuw talent ontdekken. Dat kon ik niet meer doen. Toen ben ik op zoek gegaan naar een muziekprogrammameur. Daarnaast zitten in mijn team meerdere eventmanagers en een marketeer. Ik heb in mijn team één vaste eis: iedereen moet die clubwereld leven.

Wat maakt het zo leuk wat je doet?
De veelzijdigheid. Ik ben iemand die van veel verschillende dingen een beetje weet. Dus ik vind het leuk om met een beetje bezig te houden met techniek, een beetje met de horeca, een beetje met de marketing en dan op elk punt een specialist te hebben waar ik mee kan sparren.

Op welke events ben je écht trots?
Onze eigen uitverkochte clubnachten. De sfeer is dan fantastisch. Alle zalen zijn open, mensen dwalen lekker door de locatie, kunnen goed eten of onderuit hangen in de lounge area met zitzakken, maar gaan vooral los op hun favoriete artiesten. We programmeren dan ook vaak jong talent in de tweede danszaal, de Plaatwerkerij. We hebben bikkelhard gewerkt om dat te veranderen; er is gigantisch geïnvesteerd in de kwaliteit – en dat doen we nog steeds continu. Nu zijn we een hoogwaardige club, waar mensen direct een kaartje kopen als je wat online zet. Dat we eigen events zo uitverkopen… daar ben ik heel trots op.

Heb je doelen waar je naartoe werkt op het moment?
Ik zou nog veel meer willen doen met de aankleding en beleving van de events. Een droom is om het hele pand te gebruiken als club. Dus ook de kelder en de etages met danszalen en entertainment Dat is voor mij de volgende stap nu onze basis staat. Dan wordt het zoveel meer dan een clubavond.

Wat trekt je zo aan die clubwereld?
Dat is zo moeilijk uit te leggen als je dat niet voelt. Als klein jochie werd ik al redelijk muzikaal opgevoed. Op een gegeven moment ging ik allemaal verschillende instrumenten spelen. Maar dat was het allemaal niet voor me. Tot ik Limp Bizkit een drummachine zag gebruiken. Dat wilde ik! Ik ben met mijn vader zo’n ding gaan kopen. Later ging ik vaak naar feesten als Awakenings. Het zit er zo in bij mij. Ik heb ook heel lang zelf gedraaid. De vrijheid en saamhorigheid van mensen tijdens dat soort events; alles even vergeten en samen van hetzelfde genieten. Dat is zo mooi!

Ook werken bij Het Sieraad?

Bekijk de vacatures of stuur een open sollicitatie.

Daalder Culinair

Postjesweg 1

1057 DT Amsterdam

020-8200928

info@daalderculinair.com

Deze website gebruikt cookies en gebruikt jouw persoonlijke data om het gebruikersgemak te verbeteren.