Daalder Culinair
Keuken Sommelier Daalder*

Sommelier Daalder*

Ben jij een ervaren wijnexpert met grote ambitie? Weet jij de beleving van gasten nog beter te laten smaken door je uitgebreide kennis van wijn-spijscombinaties? Sprankel jij net als een goede champagne als je met wijn kan werken in een creatieve en innovatieve fine-dining setting? Dan ben jij misschien wel de nieuwe sommelier voor Daalder*.

JIJ ALS SOMMELIER

Als sommelier ben jij verantwoordelijk voor alle wijnen die we schenken in Daalder, het sterrenrestaurant van Dennis Huwaë. Jij regelt de inkoop, de samenstelling en het beheer van onze wijncollectie. En je zorgt voor de optimale opslag, bevoorrading en beheer van de wijnkelder en klimaatkasten. Daarbij heb jij een goed gevoel voor prijs-kwaliteit-verhouding op fine-dining serviceniveau. Aan tafel weet je gasten als geen ander te verrassen met de wijn-spijscombinaties die je samen met de chef voor elk menu opstelt. Je voelt goed aan waar gasten behoefte aan hebben. In smaak én service. Je vertelt bij de een het verhaal achter die chablis tot op de druiventak aan toe, terwijl je hem een tafel verder bondig uitschenkt bij de gast die gewoon wil proeven in plaats van praten. Daarbij hoef jij geen flessen te pushen. Je oprechte passie voor wijn maakt mensen simpelweg dorstig. Je kennis en liefde voor wijn kan je ook duidelijk en enthousiast overdragen aan je team en collega’s.

WIE BEN JIJ

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau met ervaring in fine-dining;
 • Je bent een wijnspecialist die kennis enthousiast over kan dragen aan een team;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met het maken van wijn-spijscombinaties;
 • Je kan inkopen en weet scherp te onderhandelen;
 • Met jouw vakkennis zorg jij voor een optimale opslag van de wijnen, adviseer jij in menusamenstelling en houd je de wijnkaart op peil.

WAT BIEDEN WIJ

  • Een afwisselende baan in een innovatief en creatief fine-diningrestaurant.
  • Veel ruimte voor eigen ideeën;
  • Een fulltime functie (40 uur per week);
  • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en pensioen;
  • Marktconform salaris, wij kijken graag naar jouw ervaring;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Overige voorwaarden volgens de horeca-CAO;
  • Dagelijks lunch of diner.
  • Wekelijkse personeelsborrel met een hecht en ambitieus team

Over Daalder*

Wat definieert een sterrenrestaurant? Dennis Huwaë, chef en ondernemer, stelt zichzelf keer op keer die vraag om de grenzen van die definitie creatief te verleggen met Daalder. In gerechten, dranken, interieur én muziek. In 2016 werd Huwaë chef en mede-eigenaar van Daalder met de ambitie om fine-dining diverser en laagdrempeliger te maken. Daalder is tafelen op sterrenniveau zonder de bijbehorende plechtige sfeer. In 2020 kreeg het restaurant zijn langverwachte ster. Geen jaar daarna, verhuisde het restaurant vanuit hun historische thuis in de Jordaan naar Het Sieraad in Amsterdam West om daar de regels van fine-dining nog verder te buigen en breken.

‘We verhuisden Daalder om te laten zien dat fine-dining op hoog niveau niet gaat over wit tafellinnen en stijve bediening. Niet over ‘hoe het hoort’. Fine-dining is kleurrijk en eigen. En, als het aan ons ligt, voor veel diversere mensen. Dat zie je aan de Postjesweg. Daar zoeken we met het team de grenzen op van wat een sterrenrestaurant kan zijn.’

Solliciteren of meer informatie?

Reageer op deze vacature via onderstaande button of mail naar recruitment@DaalderCulinair.com.

Daalder Culinair

Postjesweg 1

1057 DT Amsterdam

020-8200928

info@daalderculinair.com

Deze website gebruikt cookies en gebruikt jouw persoonlijke data om het gebruikersgemak te verbeteren.